Budapest Comics Festival

Új megjelenések

2011. április 23. - Tungsram777

A Képregényfesztiválon az alábbi újdonságok lesznek kaphatók, kedvezményes áron a kiadók standjainál (figyelem, a lista folyamatosan bővül!):

Pinkhell #7

A Magyar Képregény Szövetség és a Magyar Képregény Akadémia közös képregényes antológiájának legutóbbi része izgalmasabb, sokszínűbb, provokatívabb, mint valaha. Kaland, sci-fi, humor, horror: a Pinkhell legutóbbi számában minden megtalálható, ami a kortárs magyar képregényt jellemzi ebben a pillanatban. 

A Pinkhell 7. száma kedvezményes, 1000 Ft-os áron lesz kapható a Magyar Képregény Szövetség standjánál, az összes eddigi szám pedig egy különleges akció keretében, 4900 Ft-ért lesz elvihető.

Némajáték

Négy fiatal képregényrajongó úgy dönt, hogy megteremtik álmaik hősét: a fehérre mázolt arcú, néma pantomimest, akinek vészhelyzetben minden ötlete valósággá válik. Ám felbukkan valaki, aki szerint ez a játék túl veszélyes, ezért elhatározza, hogy véget vet neki. Vajon sikerül győzedelmeskednie a pusztításnak a teremtő képzelet felett?

Felvidéki Miklós a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakos hallgatója, a Magyar Képregény Akadémia tagja. Munkáival 17 évesen díjat nyert a Fumetto nemzetközi képregényfesztiválon, azóta pedig már több hazai elismerést is begyűjtött. A Noname és A fiú, akit Zsuzsinak hívtak szerzője most jelentkezik először önálló kötettel.

Színes, 112 oldal, bolti ára 2490 forint. Kiadó: Nyitott Könyvműhely.

Történetek képekben és szavakban

Miriam Katin a II. világháború alatt született Budapesten, családjával 1957-ben emigrált Izraelbe, évek óta New Yorkban él. Bár már korábban is grafikusként dolgozott, képregényekkel a Maus hatására kezdett foglalkozni, elsősorban önéletrajzi ihletésű munkákkal. We are on our own című kötete 2007-ben elnyerte a francia képregénykritikusok díját, a Fekete-Fehér Képregényantológiában is megjelent Erre inni kell! című művét pedig 2001-ben Eisner-díjra jelöltek "short story" kategóriában.

Első magyar nyelvű kötetét a Nero Blanco Comix adja ki a fesztiválra. A 44 oldalas, fekete-fehér kiadvány ára 1000 forint, a rendezvényen 800 forint.

Papírmozi 4

A Nero Blanco Comix korábbi antológiáját és képregényes szaklapját összegyúrva, külföldi szerzők munkáival és néhány különlegességgel is kiegészítve újítja meg a Papírmozit, amelyet ezentúl képregényes magazinként hoz forgalomba.

A képregények rajzolói: Oravecz Gergely, Göndöcs Gergely, Vass Róbert, Lanczinger Mátyás, Alexandru Ciubotariu, Dudás Győző, Haránt Artúr, Darko Macan, Aleksandar Zograf, Koska Zoltán és Kovács Péter. Cikkírók: Bayer Antal, Kálovics Dalma, Kránicz Bence és Nagy Krisztián. A 88 oldalas kötet ára 1500 forint, a fesztiválon 1200 forint.

Superman és Batman 2: Abszolút hatalom

A két legismertebb szuperhős újabb közös története közvetlenül a roppant sikeres, magyarul is olvasható Supergirl után játszódik – ám mégis egy egészen más világba, sőt, világok egész sorába kalauzol el minket. Egyik napról a másikra egy olyan Földön találjuk magunkat, amely fölött vaskézzel uralkodik két kegyetlen diktátor: Superman és Batman!. Vajon mi történt, ki a felelős ezért a hihetetlen változásért és a sok gyilkosságért, és vissza lehet-e egyáltalán téríteni az időt normális folyásába? A látványos jelenetekkel tarkított utazás alternatív világok között az utolsó pillanatig izgalomban tartja az olvasót. A számtalan vendégszereplők között ismert és ismertnek vélt arcok mellett olyan figurákat is megismerhetünk, akik nálunk meg nem jelentek meg egyetlen kiadványban sem. A teljesség igénye nélkül: Darkseid, Wonder Woman, Metron, Ra’s al Ghul, Zöld Lámpás, Zöld Íjász, Flash, Rock őrmester, Tomahawk, Jonah Hex, a Marsbéli Fejvadász, Kamandi, Blackhawk és a 31. századi Szuperlégió tagjai is felbukkannak a történetben.

Színes, 110 oldal, bolti ára 2990 forint. Kiadó: Képes Kiadó.

Ego 2: A fiú

Halmi Zsolt és Pásztor Richárd Ego című sorozatának a második része. "A fiú hazatér a testvéréhez. Kétségek gyötrik, ezért a táskát rábízza Eszterre. Vajon ő is szembeszáll a megbízóival? A kérdések megvannak, na de a válaszok..?" Fekete-fehér, 44 oldal, 600 forint, szerzői kiadás.

Deveraux 4

Papp Imre sorozatának a befejező része. "A hosszú út után a kis csapat végül megérkezik Brecklandbe. Braiden itt, a Deveraux-birtokon végzett Michael családjával.Ám hősünket nem csak szörnyű emlékek várják: felbukkan halottnak hitt bátyja Edward, aki Lestius néven a háttérből irányította a szálakat. Vajon mik a szándékai,és miért csalta vissza hőseinket oda, ahol az egész elkezdődött?" Fekete-fehér, 40 oldal, 750 forint, szerzői kiadás.

The Walking Dead 1: Holtidő

Újabb Eisner-díjas képregény első részével gazdagodik a hazai képregénykínálat. "Naponta hány olyan óra van, amit nem a tévé előtt töltünk? Mikor tettünk utoljára valódi erőfeszítéseket azért, hogy elérjük, amit akarunk? És tényleg szükségünk is van mindarra, amire vágyunk? Most minden megváltozott. Az anyagias, léha fogyasztói lét helyébe a túlélés és a felelősség lépett. Rettenetes járvány söpört végig a bolygón. Visszatértek a holtak, és az élőkre vadásznak. Hónapok alatt összeomlott az emberi civilizáció. A társadalomnak vége. Kihaltak a boltok. Nem hoz levelet a postás, üresen sistereg a tévé. Meg kell próbálnunk végre tényleg élni - egy halottak által uralt világban."

144 fekete-fehér oldal, bolti ára 2290 forint. Kiadó: Képregény.hu.

D, a vámpírvadász 4

"Végtelen vándorútja során D, a titokzatos vámpírvadász egy idilli, lebegő városba érkezik, melynek utópisztikus társadalma biztonságos magasságban repül az életveszélyes Határvidék felett. Mielőtt a lebegő városba lépne, a vadász megmenti Lorit, egy család utolsó túlélőjét, és közben találkozik a több mint gyanús VIII. Plutóval. D-t a polgármester hívatja magához, hogy munkával bízza meg: lánya nyakán harapásnyomokat találtak, tehát az eddig biztos menedéknek tűnő városban vámpír garázdálkodik. Ahogy egyre több városlakó válik élőhalottá, kiderül, hogy semmi sem az, aminek látszik. A polgármesternek és Lorinak is köze van a rejtélyes eseményekhez, de hogy pontosan mi a szerepük, azt D-nek kell kiderítenie. És VIII. Pluto vajon hogyan illik a képbe?"

A Fumax kiadó nagysikerű, fekete-fehér mangasorozatának legújabb kötete a fesztiválra jelenik meg. Bolti ára 2490 forint.

Scott Pilgrim 6

"A sorozat véget ér, de az élet megy tovább. Scott Pilgrim Ramona nélkül újra depresszióközelbe kerül. Kimhez utazik északra, hogy a vadonban készüljön fel a Gideonnal való küzdelemre - bár semmi kedve az egészhez. Több kamionnyi kard, xp, fordulat, kérdés és válasz érkezik a sorozat befejező részében. Nem maradt más hátra, mint a feltámadás." A magyar kiadás különlegességgel szolgál: Csordás Dániel, Gróf Balázs és Lakatos István vendég-képregényeivel.

Fekete-fehér, 270 oldal, bolti ára 1990 forint. Kiadó: Nyitott Könyvműhely.

Scrap

"Gus, a mélyűri térképész balesetet szenved, és kényszerleszállást hajt végre egy ismeretlen bolygón. Megmenekülésének azonban nem örülhet sokáig, mert BOB, a csúcskategóriás harci robot, és Errol, az őrült szuperszámítógép akkumulátorként szeretné hasznosítani őt. Miután meggyőzi őket, hogy ne verjék agyon egy fémdarabbal, megkezdődnek kalandjaik az űrben száguldó szeméttelepen."

Szabó Levente színes, 58 oldalas képregényét a Roham adja ki. Ára 1290 forint.

Lucky Luke 14: Smith császár

A népszerű westernsorozat következő részében Lucky Luke egy Dean Smith nevű gazdag állattenyésztővel találkozik, aki meghibbant és Amerika császárának képzeli magát. Az ártalmatlan mániából komoly gondok keletkeznek, amikor egy bandita ráveszi Smitht, hogy paradézásra tartott hadseregével foglaljon el egy várost.

Színes, 46 oldalas, kiadja a Pesti Könyv. Várható ára 1699 forint.

Jacob 1: A menekülés

Kele Róbert képregényének első fejezete, szerzői kiadásban. Fekete-fehér, 48 oldal, 500 forint. A fesztiválon a Komikon képregénybolt standján lesz kapható.

Naruto 12

Újabb epizóddal folytatódik az egyik legsikeresebb mangasorozat. Fekete-fehér, kb. 200 oldal, 2000 forint. Kiadó: MangaFan.

Ten Devin 2

"Ten, miután kimenekítette Enint a devinek karmai közül, úgy érzi rátalált arra a lányra, aki meggyógyíthatja sérült lelkét. Minden egyes percet vele akar tölteni, ám ez nem bizonyul egyszerűnek. Enin lépten-nyomon bajba kerül, a devinek aljas vezetője vérdíjat tűz ki Ten fejére, és a biztonság kedvéért mozgósítja egyik alvezérét is, aki kegyetlen módszerekkel indul Ten és barátai felkutatására. Mindezen gondokat Vincent tovább tetézi azzal, hogy feltárja Seiichi sötét titkát, ami halálos árnyékként vetül szeretteire." Szerzői kiadás.

Strip 10 #1

Új, minden alkalommal 10 magyar alkotóra összpontosító képregényes magazin első számával jelentkezik 124 oldalon Kertész Sándor. Ára 2990 forint, a fesztiválon 2500 forint.

Kázmér és Huba 9: Véres mancsú dzsungel-macskaszörny

Minden idők egyik legremekebb és legnépszerűbb amerikai comic stripjének gyűjteményes kiadása már magyarul is a 9. köteténél tart. A Vad Virágok Könyvműhely fesztivál-újdonsága 136 fekete-fehér oldalt tartalmaz, bolti ára 2290 forint.

Hetália Tengelyhatalmak 3

Kedvenc Olaszországunk továbbra is előszeretettel mászik ellenségei és szövetségesei idegeire, miközben próbálja kiélni a nők és a gyors autók iránti szenvedélyét. Ezúttal többet tudhatunk meg kiállhatatlan bátyjáról, Romanóról, aki most szállásadója, Spanyolország életét teszi pokollá. Színre lépnek a különc skandináv ál­lamok, és a fennhéjázó Lengyelország összeáll a félénk, ám szenvedélyes Litvániával, eléggé vegyes eredménnyel. Végül bátran hadakozó kis hazánk is reflektorfénybe kerül – ám miközben a pimasz Poroszországgal kakaskodik, szó szerint azt sem tudja, fiú-e vagy lány. Kiadó: Fumax.

Call it a Day

A fesztiválhoz kapcsolódó közös finn-észt-magyar-lett kiállítás anyaga kötetben is megjelenik, amely korlátozott példányban, 2000 forintért kapható a fesztiválon, az MKSZ standján.

A kiadványban az alábbi alkotók munkái találhatók: Aino Sutinen, Anna Sailamaa, Kaisa Leka, Karri Laitinen, Mari Ahokoivu, Marko Turunen, Mika Lietzén, Milla Paloniemi, Petteri Tikkanen és Terhi Ekebom (Finnország), Anni Mäger, Elina Sildre, Elisabeth Salmin, Joonas Sildre, Kristel Maamägi, Lilli-Krõõt Repnau, Peeter Krosmann, Triinu Lille, Veiko Tammjärv, Ülo Pikkov és Madis Ots (Észtország), Haránt Artúr, Csordás Dániel, Gróf Balázs, Lakatos István, Felvidéki Miklós, Faludi Róbert és Fritz Zoltán (Magyarország), Maija Liduma, Martinš Zutis és Ruta Briede (Lettország). A dőlt betűvel jelzett finn és észt alkotók személyesen is részt vesznek a fesztiválon, ahogy a magyar szerzők többsége is.

Asterix 4: Asterix, a gladiátor

44 oldalas színes képregény, az Egmont kiadványa. A fesztiválon a Képregény Nagyker standján kapható.

Lenore: Kokik, 1. rész

64 oldalas színes képregény, az Egmont kiadványa. A fesztiválon a Képregény Nagyker standján kapható.

Tintin 11: A fáraó szivarjai

60 oldalas színes képregény, az Egmont kiadványa. A fesztiválon a Képregény Nagyker standján kapható.

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenyfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr92836859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.