Budapest Comics Festival

Budapest Comics Festival

Info

2011. március 22. - Tungsram777

7. Magyar Képregényfesztivál

Dátum: 2011. 04. 30. 10-18 h
Helyszín: Dürer Kert (Budapest XIV Ajtósi Dürer sor 19-21)
Jegyár: 500 Ft (6 éves kor alatt díjtalan)

A Magyar Képregény Szövetség immár 7. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét, mely idén új helyszínen, a Dürer Kertben várja a gyűjtőket, érdeklődőket, családokat április 30-án, szombaton 10 órától.

 (fotó: Ábrahám Imre)

A Képregényfesztivál minden évben a magyar képregények, magyar képregényalkotók első számú seregszemléje; a klasszikus magyar képregényektől a kortárs alkotók legfrissebb művéig minden megtalálható a rendezvényen, ahol a hazai és külföldi kiadványok vására mellett egész napos szórakoztató, kulturális, szakmai és gyermekprogramok várják a látogatókat.

(fotó: Ábrahám Imre)

Hagyományosan a Fesztiválon kerülnek kiosztásra az Alfabéta-díjak, melyekkel a Magyar Képregény Szövetség több kategóriában díjazza a tavalyi év legjobb képregényes megjelenéseit, független, szakmai zsűri ajánlása alapján.

Zórád Ernő klasszikus magyar képregényrajzoló születésének százéves évfordulója alkalmából a Szövetség és az örökösök idén ítélik oda először a Zórád-díjat, mely azt a magyar képregényalkotót illeti meg, aki az elmúlt évben kiemelkedő teljesítményt nyújtott a hazai vagy nemzetközi képregényes életben. A „Zórád 100” kulturális programsorozat menetrendjét is a Fesztiválon ismerheti meg a közönség.

A Képregényfesztivál idén igazi nemzetközi esemény; Hollandiából, Finn – és Észtországból érkeznek hazánkba nemzetközileg elismert, népszerű képregényalkotók, akiknek Budapest több galériájában nyílik kiállítása a Fesztivált megelőző hetekben, a Fesztivál napján pedig magyar alkotókkal kiegészülve a négy nemzet megvívja az első hazai Képregénybajnokságot. A többfordulós, látványos csata résztvevői meghatározott kritériumok alapján, időre készítik el rögtönzött képregényeiket.

A 7. Magyar Képregényfesztivál plakátját a holland képregényes delegáció hazánkban legismertebb tagja, Joost Swarte készítette el.

 

A Fesztivál programja a képregények mellett több kapcsolódó művészeti ágnak és műfajnak is teret ad, így a képregényrajongók mellett a rajzfilm, az anime, a fantasy és a sci-fi szerelmeseit is várja a Szövetség április 30-án a Dürerben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (fotók: Ábrahám Imre)

A bejegyzés trackback címe:

https://kepregenyfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr432761179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása